Doe-het-zelf

We houden bedrijven en overheden die onze vrijheid en privacy op internet in gevaar brengen, scherp in de gaten. Maar we helpen we jou ook het heft in eigen handen te nemen. Veilig en vrij online hoeft niet moeilijk te zijn.

Internetvrijheid Toolbox
We maakten met een groep gedreven vrijwilligers de Internetvrijheid Toolbox. De Internetvrijheid Toolbox is hét adres voor al je vragen over privacy, vrijheid en veiligheid online. Met praktische adviezen en tips, maar ook met directe links naar applicaties en software die wél respectvol met jouw gegevens omgaan.

Privacy Café
Bij het Privacy Café leer je je persoonlijke gegevens te beveiligen. Vrijwilligers van Bits of Freedom en leden van hackerspaces staan je bij tijdens deze praktische cursussen. We reizen door Nederland en helpen jong en oud om hun laptop, tablet en smartphone af te schermen.

Afbeelding gebaseerd op Privacy Café Utrecht #1 van SETUP Utrecht (licentie: CC BY-NC-SA 2.0)

Afbeelding gebaseerd op Privacy Café Utrecht #1 van SETUP Utrecht (licentie: CC BY-NC-SA 2.0)

Niets te verbergen?
Hoor jij van je collega’s, je mede-studenten of vrienden ook wel eens “Ik heb toch niets te verbergen”? Bits of Freedom helpt je ze van een weerwoord te voorzien. Nu heb je 5 goede redenen waarom we onze privé-gegevens moeten blijven beschermen.

PIM, de Privacy Inzage Machine
Je digitale schaduw is enorm. Je staat geregistreerd in vele honderden, zo niet duizenden, databanken, verspreid over bijna net zoveel organisaties. Weet jij wat ze van je weten? PIM, de Privacy Inzage Machine stelt in drie simpele stappen de brief op waarmee je inzage in jouw gegevens kan vragen.

Digitale Vrijheidswijzer
Voor relevante verkiezingen stellen we de Digitale Vrijheidswijzer samen; een stemwijzer voor iedereen die digitale vrijheid belangrijk vindt, maar niet weet op welke partij te stemmen. Op de website is in één oogopslag te zien welke partijen zich in de verkiezingsprogramma’s sterk maken voor digitale vrijheid en hoe ze dat willen doen.

WORD DONATEUR

Doe mee

Vind je internetvrijheid een van de belangrijkste onderwerpen van de 21ste eeuw? En wil je niets liever dan jouw talenten inzetten voor vrijheid en privacy op het internet? Dan ben je bij Bits of Freedom op je plaats.

Zet je talent in!