Big Brother Awards

De Big Brother Awards zetten elk jaar de grofste privacyschenders in de schijnwerpers. Personen, bedrijven en overheden die zich het afgelopen jaar hebben onderscheiden door grove inbreuken op de privacy en vrijheid van burgers maken kans de Publieksprijs of Expertprijs mee naar huis te nemen. Bits of Freedom wil hiermee laten zien hoe het in het afgelopen jaar gesteld was met het recht op privacy in Nederland.

Big Brother Awards 2015 - Foto door Harry Smittenberg spherepictures.nl

Big Brother Awards 2015 – Foto door Harry Smittenberg spherepictures.nl

De Big Brother Awards ontleent zijn naam aan de totalitaire leider “Big Brother” uit het boek 1984 van George Orwell. De eerste Big Brother Awards werden georganiseerd door Privacy International, en worden inmiddels in vele andere landen uitgereikt. Op 14 november 2016 wordt de twaalfde editie van de Nederlandse Big Brother Awards gehouden in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Big Brother Awards - Foto door Jan Terpstra

Big Brother Awards 2015 – Foto door Jan Terpstra

WORD DONATEUR

Doe mee

Vind je internetvrijheid een van de belangrijkste onderwerpen van de 21ste eeuw? En wil je niets liever dan jouw talenten inzetten voor vrijheid en privacy op het internet? Dan ben je bij Bits of Freedom op je plaats.

Zet je talent in!